PREPROJECTE EDUCATIU
                                                                Experimentem amb l’Art


Durada del projecte
     · 1 sessió al Museu Picasso
     · 5 sessions de 2h al centre (CEIP/IES)

Objectius generals

- Despertar una actitud oberta, participativa i crítica.
-
Potenciar el treball individual i de grup
-
Aprendre a raonar les pròpies accions
- Conscienciejar del missatges presents en l’entorn.
- Sensibilitzar cap al llenguatge de l’art contemporani
 

Prensentació del projecte.


 És un projecte d’instal·lació col·lectiva que pretén reflexionar sobre l’espai propi de cadascú (l’habitació) per tal de ver visible quins són els límits del nostre espai íntim i com aquest es relaciona amb l’entorn (família, parella, amics i escola). En el procés de treball cada alumne haurà d’anar fent visible allò que ell decideixi, mitjançant sessions al voltant de l’obra de Picasso i l’obra d’un artista emergent produïda expressament pel projecte i consignes de treball fetes per l’educador.

 

L’ habitació en l’andolescència.

L’habitació és l’únic lloc de la casa i del món en el l’adolescent se sent amo de l’espai, es seu i així es com el viu. Li aporta la seva empremta, se sent protegit sense ningú ni res que allí pugui molestar-lo. L’espai on somien, disfruten de la seva sexualitat, escolten musica, xategen amb els amics, fans els deures, llegeixen i on s’aïllen en els moments més difícils.

L’adolescència és un moment de canvis i de reafirmació de la identitat per això els adolescent necessiten un lloc que reflecteixi la seva personalitat. Així, utilitzen les parets de l’habitació per a penjar-hi els records, els eslògans amb que s’indentifiquen així com els jugadors de futbol, actors/actrius etc.

En aquesta època hi ha una dificultat en que parlin del pensen. De qui són. De quines inseguretats. Quins secrets. Quins tabús. Per això una manera de trencar questa barrera es entrar directament al seu món.

A partir d’aquest treball al voltant del concepte habitació es vol crea un marc de reflexió per parlar del seu espai íntim i personal i com aquest l’exterioritzen en l’espai social creant-se una identitat i un comportament

 

Metodologia de treball 


 Es basarà en el mètode heurístic que consisteix en què l’educador inciti al jove a comprendre abans de fixar, implicant justificacions o fonamentacions  lògiques i teòriques. El procés d’investigació es realitzarà de manera gradual.

 

-          Un procés d’investigació ha partir d’allò conegut per anar cap allò que apareix com a desconegut : es parteix dels fets, experiències, espais que resulten coneguts i tendeixen arribar allò que encara es desconegut.

 

L’espai íntim i la relació d’aquest procés amb tot el que l’envolta seran:

-           Una visita al museu Picasso

-           Una obra de l’artista Iñaki Alvarez

-           Consignes de treball realitzades per l’educador.

 

Per motivar i facilitar les flexions al voltant d’aquest tema es plantejarà la transformació de l’aula en un habitació.

 

Propostes de treball


 Aspectes a tenir en comte de les cinc propostes de treball desenvolupat a continuació:

 

-          Les propostes de treball encara s’han d’ajustar. Per això cada proposta de treball no es equivalent a una sessió.

-          Totes les propostes proposades són un punt de partida. Aquestes s’acabaran de concretar a partir dels participants en el projecte.

-          Totes les propostes estan plantejades amb un ordre específic.

 El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net

El gràfic de la setmana: