El nostre projecte europeu

[Feu click sobre la imatge per accedir a la web del projecte Like Dislike]

Departament de francès

Des del departament de francés ens trobem immersos en quatre projectes europeu portats a terme a través de la plataforma eTwinning. 

 

Amb els alumnes de 3r ESO, estem fent un projecte anomenat "Tout va bien" (https://twinspace.etwinning.net/76872/home) en el qual participen una escola de República Txeca, Romania i França. Es tracta de contactar i conèixer a la resta d'alumnes dels diferents països fent preguntes; presentar la seva ciutat, fer un logo i crear una revista amb tot allò que s'ha fet durant el projecte. De la primera activitat de contacte, els alumnes han fet una sèrie de pòster demostrant què havien aprés dels seus companys. 

 

A 4t ESO, estem involucrats en un projecte, titolat "Tout le monde à table !", coordinat amb un institut de Bèlgica. En aquest cas, el projecta es centra al món de la cuina, ja que forma part de la nostra quotidianitat i és molt present en determinats moments festius. Així doncs, els alumnes reflexionen sobre les tradicions culinàries dels seus països (tant d'origen com de residència), sobre els plats que es cuinen a les seves cases, però també sobre els plats que prefereixen amb la finalitat de compartir-los amb la resta, descobrir noves receptes i noves tradicions. La primera tasca, després de la presentació als alumnes belgues, ha estat realitzar un autoretrat a l'estil Arcimboldo. 

 

Amb els alumnes d'extra-escolar, formem part de dos projectes. El primer, finalitza el proper 20 de març, dia de la Francofonia, i es tracta de treballar sobre un conte d'algun país africà per ampliar els seus coneixements tant de francés com de cultura francés. Van triar treballar sobre el conte, procedent de Mali, "Les mauvais amis" amb una lectura i una posada en escena particular. El segon projecte, anomenat "Vidas de adolescentes / Vies d'adolescents", es realitza amb un institut de França amb la finalitat de crear un vincle amb les dues cultures al voltant de les mateixes temàtiques relacionades amb les vides dels adolescents. D'aquesta manera es fa visible com es la quotidianitat dels alumnes d'un país i de l'altre a la vegada que practiquen la llengua en una situació de comunicació més autèntica.   

Nou Projecte Educatiu 20/21

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net