lun

04

dic

2017

Apdicum de Cuina

Les darreres sessions de l'Apdicum de cuina han estat un autèntic festival gastronòmic. El professor Ramon Surroca ha explicat a l'alumnat l'elaboració de plats tradicionals tan nutritius com exquisits i alhora econòmics i deliciosos. Des de unes senzilles llenties a unes contundents mandonguilles passant per un excel·lent arròs negre amb allioli. Consulteu la secció de l'apdicum de cuina per veure més plats del programa.

lun

04

dic

2017

Fuenteovejuna

El passat 21 de novembre els grups de 4t d'ESO van tenir la possibilitat de visitar el Teatre Poliorama per veure la representació del clàssic de Lope de Vega, Fuenteovejuna, en la interessant versió renovadora de la companyia Obskené, titulat: Fuenteovejuna, Breve tratado sobre las ovejas domésticas.

lun

20

nov

2017

Primer premi Smart City Educational Experience

  Durant el dia 16 de novembre sis alumnes de Batxillerat, Ajay Kumar, Manel Domènech, Saray Pelai, Adrià Avellaneda, Pilar Fernández i Georgi Safaryan, de l’INS Joan Salvat Papasseit van guanyar el primer premi al Smart City Educational Experience (SCEDX), dintre de les activitats programades al Smart City Barcelona Congress, realitzades del dia 15 al 17 de novembre.

 

  L'objectiu de l’experiència era dissenyar un espai multifuncional pels Congressistes que satisfaci algunes necessitats ocasionals com descansar, carregar el mòbil, informar i que fos un punt de trobada. Els sis alumnes van dissenyar l’espai Stardome 101 que ha sigut seleccionat pel jurat del congrés com el millor disseny d’àrea de descans, Meeting Point i Networking pels professionals assistents.

 

  L’activitat va ser dissenyada per l’empresa WÄRKS, que dissenyen implantant experiències educatives d’aprenentatges no formals mitjançant el disseny de productes i solucions innovadores, que els hi va donar suport en totes les activitats. Els sis alumnes van formar un equip fantàstic i van gaudir d’una experiència increïble que sempre recordaran.

 

   Per saber-ne més podeu consultar el següent enllaç: http://lameva.barcelona.cat/ciutatvella/ca/noticia/premi-smart-city-educational-experience

 

lun

20

nov

2017

Colònies 1r d'ESO

Els passats 9 i 10 de novembre, els nostres alumnes de 1r d'ESO van realitzar una petita estada de colònies a la Conreria de Tiana, acompanyats de les professores Montse Fuster i Monti Galdon.

 

S'ho van passar molt bé i van fer moltes activitats que formen part del projecte 

JOVES SOLIDARIS A L'ESCOLA de la Fundació Pere Tarrés.

lun

13

nov

2017

Sistema Solar

L'alumnat de 1r d'ESO ha fet una representació del Sistema Solar amb dibuixos murals per al sostre de l'aula.

vie

10

nov

2017

Laboratori

Les pràctiques de laboratori entusiasmen l'alumnat de l'APDICUM com podeu comprovar a la galeria de fotos que hi ha tot seguit. 

lun

30

oct

2017

Murals de Francès

Els alumnes de francès de 1r d'ESO han desenvolupat la seva vessant més artística per expressar què coneixien de França i de la seva cultura. Et voilà el resultat: uns pòsters maquíssims que decoren les aules de 1r A i 1r B. À bientôt ! 

mié

18

oct

2017

Visita a La Fraternitat

L' AULA D’ACOLLIDA de l'INS Salvat-Papasseit va visitar la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat el passat dimarts 17 d’octubre de 2017. Un agraïment especial al personal que ens va atendre, ja que ara TOTS TENIM JA EL CARNET DE LA BIBLIOTECA!!!! A LLEGIR S'HA DIT! SOM-HI!!! 

   

lun

09

oct

2017

Comunicat

 

El Claustre de professores i professors de l’INS Joan Salvat-Papasseit volem denunciar l’actuació violenta i no justificable de les forces de seguretat de l’Estat durant la jornada del passat 1 d’octubre. Condemnem les càrregues policials indiscriminades contra ciutadans reunits pacíficament i ens solidaritzem amb totes les persones ferides arreu de Catalunya, així com amb el professorat, l’alumnat i les famílies dels centres educatius on es van produir uns fets tan lamentables, especialment amb els nostres companys i companyes de l’INS Pau Claris i Escola Mediterrània.

mar

30

may

2017

Taller de gamelan

El passat 19 de maig els alumnes de 1r d’ESO del nostre institut van participar en un Taller de gamelan al Museu de la Música, una activitat proposada per l’assignatura de Música. El gamelan és uns instrument originari de l’illa de Bali i que té la peculiaritat de tocar-se en grup. És ideal per a compartir l’experiència de fer música i practicar alguns ritmes senzills i sons de l’escala pentatònica. Com podeu veure a les fotografies, ho van passar d’allò més bé.

 

 

lun

29

may

2017

Circ amb primària

Els i les alumnes de l'APDICUM de circ han realitzat un APS (programes d'Aprenentatge i Servei) tot ensenyant i transmetent els seus coneixements circenses a dues escoles de primària: el dimecres 24 de maig, 120 nens i nenes de l'escola Francesc Macià (de tots els cicles de primària) i el dijous 25 de maig, amb 27 nens i nenes de 3r de l'escola Congrés-Indians, van poder gaudir de les habilitats dels nostres alumnes en el món del circ i de les seves capacitats per organitzar i impartir un taller complert com el que els van oferir: tel·les, trapezi, equilibris amb objectes, portés, salts acrobàtics, malabars... i molts, molts, somriures.

 

 

lun

29

may

2017

Let's Clean Up Day

El dia 12 de maig del 2017, els i les alumnes de 1r ESO van participar una any més al Let's Clean Up Day, dia internacional de neteja d'espais naturals per preservar el nostre medi ambient. I, un any més, les platges de la Barceloneta van ser l'objectiu de neteja: 27 kg de brossa (majoritàriament plàstics i residus no reciclables) va ser el resultat final de la nostra feina.

 

 

mié

24

may

2017

Jocs Florals Escolars de Ciutat Vella

Enhorabona a la nostra alumna Malena Domènech per l'accèssit que ha guanyat a la categoria de prosa (1r cicle d´ESO) dels Jocs Florals Escolars de Ciutat Vella, celebrats el 23 de maig. Hi van assistir quatre de les guanyadores del nostre concurs literari de Sant Jordi: Fiza Hanif, Sheila Rosa Ballesteros, Melany Casahualla i Malena Domènech.

 

Gràcies!

 

dom

23

abr

2017

Premis Sant Jordi 2017

Un any més hem celebrat la Diada de Sant Jordi. Després de visionar una pel·lícula a la Sala d'Actes, la tradicional xocolatada i l'intercanvi de llibres en el pati, s'ha fet el lliurament dels premis literaris i artístics (Jocs Florals). El guardonats han estat els següents:

 

 

CATEGORIA

CURS

1r ESO

2n ESO

3r ESO

4t ESO

1r BAT

2n BAT

CATALÀ

PROSA

Malena Domenech (AIsri, l’arbre faig)

Accèssit: Melany Casahualla (Hanon. Un somni per als meus pensaments)

 

Sheila Ballesteros (Igualtat)

POESIA

 

 

Fiza Hanif (Existeix un món millor?)

CASTELLÀ

PROSA

(CONTE)

Sheila Firvida (El orfanato)

Accèssit: Melany Casahualla (El payaso del bosque)

Ingrid de la Iglesia (La visa)

 

Fiza Hanif (El amor no existe)

Accèssit: Sheila Ballesteros (Superación)

POESIA

 

 

Mona Sammar (In extremis)

ANGLÈS

Fátima Zafar (Darkness of love)

Fiza Hanif (A secret dream)

FRANCÈS

Kaouthar El Amrani (Mon frère)

 

IL·LUSTRACIÓ CARTELL

S. JORDI 2017

Rupinder Kaur

Alba Panuse

POSTAL NADAL 2016

Melany Casahualla

Accèsit: Ifra Zafar

 

 

Els guanyadors han recitat per a tot l'auditori un extracte de la seva obra premiada.

 

 

dom

23

abr

2017

Expo-Recerca Ciutat Vella 2017

El passat 31 de març va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona, l’exposició dels treballs de recerca que l’alumnat de 2n de batxillerat dels centres educatius de Ciutat Vella han realitzat durant aquest curs 2016-2017.

 

Alguns treballs van estar exposats de manera oral i altres només en una mostra, on els alumnes de 1r de batxillerat assistents podien fer preguntes i agafar idees pel treball de recerca que han de fer el proper curs.

 

En aquesta mostra, ha participat alumnat provinent dels següents centres:

 • Institut Miquel Tarradell
 • Institut Pau Claris
 • Institut Verdaguer
 • Institut Joan Salvat Papasseït
 • Institut Milà i Fontanals
 • Escola Pia Sant Antoni
 • Escola Tècnico-Professional Xavier

 

La comissió formada per professorat dels instituts i un representant del Consorci d’Educació de Ciutat Vella va valorar els treballs presentats i decidí que passaven a la segona fase, la “Mostra de Recerca Jove de Barcelona”:

 

– El Mercat de Sant Antoni, un espai polifuncional de Tanvir Hossain

– Pot un teixit elminar la mala olor de la suor? de Sergi Rabasseda Alcaide

– Com les paraules dibuixen el món de Alina Azzem Mohammad Shaheen

 

 

L’entrega dels títols acreditatius van anar a càrrec de Caterina Ferrer, ex-directora del Centre de Recursos de Ciutat Vella (CRP) i de Natalia Martínez, consellera del Districte de Ciutat Vella.

 

Més informació, a la web oficial:

 

http://lameva.barcelona.cat/ciutatvella/ca/noticia/exporecerca-2017-ciutat-vella

 

 

dom

02

abr

2017

Lliurament de premis «Mots Passants»

Dimecres 29 de març es va celebrar la cerimònia d'entrega dels Premis del Concours Mots Passants 2017 en llengua francesa, que organitzava la Universitat Autònoma de Barcelona.

Vuit alumnes de 3r d'ESO de l'Institut hi van participar. Hi havia en total 250 treballs presentats.

No vam guanyar cap dels dos premis de la categoria en què participàvem, però vam poder assistir a la cerimònia (molt interessant), i vam visitar el Campus de la UAB on, potser, algun dia hi estudiarà algú de nosaltres...

 

jue

23

mar

2017

Concours Mots Passants

Cette année, nous avons choisi de suivre les thèmes de la CHANSON et de l’AMOUR. Choisissez l’option qui vous plait le plus !

 

Option 1 (texte ou vidéo)

En vous inspirant des paroles de la chanson d'Olivia Ruiz "Les crêpes aux Champignons", imaginez la réponse du petit ami de la chanteuse sous forme de lettre, de vidéo ou de chanson. Contraintes : utiliser les mots suivants, "poignard", "aviné", “champignon”.

 

Suggestion : recommandée pour les catégories Cadets et Juniors

 

Option 2 (texte ou vidéo)

En vous inspirant des paroles de la chanson d'Olivia Ruiz "Les crêpes aux Champignons", racontez/imaginez une histoire d'amour/de désamour.

 

Suggestion : recommandée pour les catégories Batxibac et Universitaire

 

Option 3 (texte ou vidéo)

Écrivez et/ou interprétez un pastiche d'une chanson francophone de votre choix, en jouant avec le thème de l'amour.

 

Suggestion : recommandée pour les catégories Batxibac et Universitaire.

 

MODALITÉS

Comme pour les années précédentes, deux modalités s’offrent à vous, optez pour celle qui vous inspire le plus:

 

A.    Texte en français (chanson, récit, conte, fable). Votre texte devra comprendre entre 1 et 4 pages complètes, que vous numéroterez et qui peut être le fruit d’un travail individuel ou à deux. Les textes devront être présentés uniquement au format PDF (les textes illustrés et/ou écrits à la main seront scannés).

 

B.    Court-métrage en français (chanson, sketch, représentation théâtrale, bande annonce, publicité, poème filmé, journal télévisé…) de 1 à 5 minutes. Ce court-métrage pourra impliquer 4 personnes maximum et devra être obligatoirement sous-titré en français. La  vidéo  réalisée  par  le  participant  devra obligatoirement être  déposée  sur  l’une  des  plateformes d’hébergement  en  ligne  telles  que  Youtube,  Dailymotion  ou  Vimeo, et le lien URL copié sur le bulletin de participation.

 

 

ÉVALUATION

Concernant le processus d’évaluation des œuvres :

A.    Le jury tiendra compte des éléments suivants :

−    la correction linguistique (c’est l’occasion d’apprendre à utiliser un correcteur orthographique et grammatical)

−    la correction phonétique et le respect de la prosodie (pour les courts-métrages)

−    la cohérence du message et /ou du récit

−    l’originalité

B.    Deux prix seront décernés par modalité et par catégorie. Les prix octroyés ne tiendront pas compte du nombre d'auteurs. Tous les participants recevront un certificat de participation. Les œuvres non retenues ne seront pas rendues à leurs auteurs. Le jury pourra ne pas attribuer tous les prix si le niveau des œuvres ou le taux de participation ne lui paraît pas suffisant. Les auteurs absents le jour de la remise des prix ne pourront pas les retirer ultérieurement. Les décisions du jury seront sans appel. Le Département de Filologia Francesa i Romànica se réserve le droit d’éditer et de diffuser les travaux retenus, sans aucune contrepartie à leur(s) auteur(s).

 

CÉRÉMONIE

La remise officielle des prix aura lieu le mercredi 29 MARS 2017 à l'Auditori de la Faculté des Lettres de l'UAB à l’occasion d’une « Journée portes ouvertes » à laquelle peuvent participer tous les étudiants.

 

À vos crayons, vos caméras, vos tablettes, vos ordinateurs !! Venez nombreux… !!

 

Josselin Conté pour Le Comité d'organisation du Concours Mots Passants 2017

jue

02

mar

2017

Les sortides trimestrals de l'alumnat de l'Aula d'Acollida

A l'Aula d'Acollida aquest curs fem una sortida cada trimestre, que organitzem els educadors d'APC (A Partir del Carrer), en Pere i la Sofia, juntament amb les professores de l'Aula d'Acollida, la Xesca i la Sílvia. En aquestes sortides vénen tots els alumnes i les alumnes d'Aula d'Acollida i altres alumnes de l'institut que són usuaris d'altres activitats proposades per APC.

 

El primer trimestre, el 26 d'octubre, vam anar a visitar la Sagrada Família i vam treballar la persona i l'arquitectura d'Antoni Gaudí, i el concepte de fractals.

 

La sortida del segon trimestre ha estat més lúdica: el dimecres 22 de febrer vam anar al Bosc Urbà, al Fòrum, on vam poder practicar l'escalada i posar a prova el nostre vertigen.

 

Totes aquestes sortides ens serveixen també per practicar el català, conèixer la nostra ciutat, cohesionar el grup i relacionar-nos en català fora de l'institut i amb gent que no és del grup.

Sagrada Família:

 

Bosc Urbà:

mié

01

feb

2017

II Mostra de VIdees

L’alumnat de filosofia de batxillerat participa en la II Mostra de VIdees que convoca l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya en la seva quarta edició. Tots fan un vídeo al voltant de la pregunta: Canvien les noves tecnologies la identitat humana? Però només tres poden ser seleccionats per representar al centre. Han estat els següents:

  

 

Societat tecnodependent

Ajay Kumar

 

Què quedarà de nosaltres?

Sabel Álvarez, Manuel Domènech,

Eloi Pascual i Daniela Varela

Com ens afecten les noves tecnologies?

Daleshka Yanzich

 


 

Podeu veure la resta de vídeos al blog de filosofia del Salvat: http://filosalvat.blogspot.com.es/2017/01/participem-la-ii-mostra-de-videes.html

 

 

Els vídeos seran projectats al hall del CCCB el dia 4 de març, en el marc de l’acte públic de la IV Olimpíada de Filosofia de Catalunya. Us hi esperem! 

lun

09

ene

2017

Origamis

Compartir un desig solidari amb tota la societat era l'objectiu de la quarta edició de la campanya "1 origami 1 euro" impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya. El repte general era arribar als 50.000 origamis per fer l'aportació màxima de 50.000 € en benefici de la Fundació de la Marató de TV3, la Fundació Nens amb Càncer (AFANOC) i la Fundació Ivan Mañero, però la societat, i concretament les escoles i instituts participants, han fet una nova demostració de la seva solidaritat: més de 86.000 nens i nenes han arribat a fer 332.532 origamis, batent el nostre propi rècord!

I, pel que fa a nosaltres, hem aconseguit superar amb escreix el nostre objectiu: hem passat dels 285 origamis realitzats l’any anterior als 1.003 d’aquest any (tot i que resta pendent, potser l’any vinent, crear el nostre propi senbazuru i unir les 1.000 grues!!)

Des de la Fundació Mútua General de Catalunya i des de l’equip de professors de l’institut us volem felicitar una vegada més, ja que tot això ha estat possible gràcies al vostre esforç solidari i la vostra implicació! 

 

jue

22

dic

2016

Actuacions nadalenques

Ja tenim els vídeos d'algunes de les actuacions que es van fer a la sala d'actes el darrer dia de curs d'aquest 2016. Són numerets treballats en diversos Apdicums (cant coral, hip-hop, teatre musical...), llevat de l'últim, que conté una sorpresa.

 

 


dom

18

dic

2016

Grafit-infografia d'un plat típic de la Barceloneta

 

SUQUET DE L'ÒSTIA DEL CHACHO

 

El «suquet de l’òstia del Chacho» es un plat típic dels pescadors de la Barceloneta.

L'Apdicum de Suquets de l’Òstia es proposa amb l’objectiu de realitzar un grafit de la recepta d'aquest plat típic, a una paret de 4,5 x 2,10 m, a la plaça del Poeta Boscà, mitjançant la tècnica de grafit amb plantilles.  

Durant l'Apdicum ens hem anat introduint en el món dels pescadors de la Barceloneta i la seva història, hem conegut el moll de pescadors, què i com pesquen, hem cuinat les seves receptes, les hem tastades i les hem dibuixades en paper. Mitjançant el dibuix assistit per ordinador, hem après a passar aquests dibuixos a format digital i així realitzar les seves plantilles mitjançant la tècnica de tall làser. Per últim hem fet la composició amb els diferents dibuixos que formen el grafit, l'hem escalat perquè ocupi tota la paret i amb la màquina de tall làser de la Fàbrica del Sol hem aconseguit la plantilla final que hem utilitzat per pintar el grafit.

A les notícies de BTV (15 de desembre de 2016) s'han fet ressò d'aquesta activitat:

 

 

 

Si voleu veure el noticiari sencer, heu de fer clic aquí.

vie

25

nov

2016

Dia contra la Violència de Gènere

El passat 25 de novembre, Dia contra la Violència de Gènere, vam participar com a institut en els actes del barri, que van consistir en una perfomance que anava des de la Repla fins al Centre Cívic. La perfomance simbolitzava el pes, el llast, que han d'arrossegar les dones en el seu camí per la vida pel simple fet de ser això, dones (l'artista, Arantza, ballarina professional, portava lligats al seu cos 5 sacs de 25 kg cadascun, i els arrossegà durant tot el seu camí. Les persones que s'animaven i volien ajudar-la podien substituir-la una estona en el seu trajecte). I tot sota les paraules escrites pels veïns/veïnes de la Barceloneta, inclosos/es els/les alumnes de Batxillerat, on explicaven amb les seves paraules diferents situacions de desigualtat i abús vistes o viscudes per ell(e)s.

 

Va ser un acte especial i commovedor, carregat de força i sensacions, que va finalitzar amb la lectura del «Manifest i dels noms i cognoms de totes les dones assassinades en el 2016 en mans d'algun home», i amb un emotiu minut de silenci final.

mar

08

nov

2016

Guanyadores de la Mostra de Fotofilosofia 2016

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2016 (UNESCO, novembre) s'ha convocat la X Mostra de Fotofilosofia. L’objectiu és enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts. La Mostra pretén aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

 

Les entitats organitzadores són Adhoc-Filosofia a Secundària-Grup de Didàctica de la Filosofia (SCF), i col·labora CREAIF, CRP Sant Cugat del Vallès, Facultat de filosofia UB, Societat Catalana de Filosofia, Barcelona Pensa.

 

En aquesta convocatòria han participat seixanta-tres centres, amb seixanta-tres blogs de batxillerat del Principat, de la Catalunya nord, de les Illes. Deu blogs de la nova matèria de filosofia d’ESO.

 

Ara Ja tenim el nom de les autores (perquè totes tres són noies...) de les millors fotofilosofies: 

 • Nicole de Carvalho, amb Para ser felices, ¿debemos seguir la razón o el corazón?
 • Alba Panuse, amb Som com volem ser?
 • Saray Pelay, amb Ets tu qui parla o és la societat qui parla per tu? 

Totes tres podran recollir el diploma de participació en l'acte final de la Mostra, que tindrà lloc el proper 16 de novembre a les 17 h a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la UB (C/ Montalegre, Barcelona) i el de participació del centre.

 

Per a més informació, podeu consultar aquests links:

http://filosalvat.blogspot.com.es/

http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/

 

sáb

04

jun

2016

Excursió a Banyuls-sur-Mer

Divendres 27 de maig el grup de francès de 4t d'ESO va anar d'excursió a Banyuls-sur-Mer, una localitat molt propera a la frontera amb Catalunya, on, entre d'altres coses, van visitar el Jardin Méditerranéen du Mas de la Serre i van conèixer estudiants francesos. Aquí en teniu algunes fotografies.

 

 

sáb

28

may

2016

Colònies a la Conreria

El alumnes de 1er d'ESO han gaudit d'uns dies de colònies a la Conreria dintre del projecte Joves Solidaris de la fundació Pere Tarrés. El 23 i 24 de maig els nostres alumnes han compartit aquesta experiència amb altres companys d'altres instituts i escoles que van també participar en el projecte. Tota una oportunitat que esperem repetir l'any vinent. 

 

mié

25

may

2016

També a l'infoK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com som famosos, Televisió de Catalunya, a l'espai infoK del canal Super3 ens han dedicat uns minuts.

 

L'enllaç ho trobareu clicant damunt la imatge.

 

Per si de cas, també podeu descarregar-vos el vídeo aquí:

Circ a classe - Info K
Circ a classe - El programa - Info K.mp4
Archivo MP4 vídeo/audio 7.4 MB

mié

25

may

2016

Reportatge a la revista Librújula

La revista Librújula, al seu número 5 (maig-juny de 2016) ens dedica el reportatge que podeu llegir a continuació:

 

 

Librújula 5.pdf
Documento Adobe Acrobat 821.6 KB

lun

23

may

2016

"El circ m'ajuda a estar més tranquil·la a les classes"

Els informatius de Catalunya Ràdio, al seu programa Blog de Mestres ens han dedicat una estona per a informar del nostre APDICUM de Circ. Aquí teniu l'enllaç de la notícia i del facebook.

 


mié

06

abr

2016

El nostre Centre, al BTV-Notícies

El dia 5 d'abril hem sortit al noticiari de BTV. Transcrivim la notícia tal com s'ha publicat a la web:

 

 

 

Una quinzena d’alumnes de l’Institut Salvat-Papasseit de la Barceloneta participen en el projecte (Com)moure’s en col·laboració amb els professionals de La Central del Circ. Una activitat que a través de diferents disciplines circenses treballa aspectes pedagògics però també socials.

 

Aquest institut és un dels pocs de Catalunya que inclou, a través del programa APDICUM (Aplicació dinàmica del currículum), assignatures no acadèmiques dins el currículum escolar. L’any passat ja hi van fer una primera col·laboració, que es va traduir en el projecte Circoneta, i aquest any tornen a col·laborar-hi però ampliant els continguts amb ensenyaments musicals i de dansa.

 

En aquesta edició s’hi han apuntat quinze alumnes, d’entre 12 i 14 anys. La participació és voluntària tot i que els seus esforços i implicació serviran per apujar o abaixar la nota en l’assignatura d’educació física. Els coneixements i habilitats que adquireixin al voltant del món del circ es podran comprovar a finals de maig en l’espectacle que estan preparant i que es farà a La Central del Circ.

 

El gimnàs de l’Institut Salvat-Papasseit acull, dues vegades per setmana, aspirants a artistes de circ. O podrien ser-ho, ja que en realitat són alumnes d’ESO que participen en el projecte Com Moure’s. 

 

NINI GORZERINO, cap de Projectes de La Central del Circ 

“Intentem que a través del circ descobreixin altres capacitats seves, que coneguin altres maneres de treballar en grup i també que descobreixin el món del circ que potser s’animin a ser artistes de circ.” 

Tenen entre 12 i 14 anys i treballen tots junts sense fer diferències d’edats. Es vol que a través de les disciplines del circ, aprenguin aspectes pedagògics, però també altres temes. 

 

RUBEN SAPINYA, integrador social de l’Institut Salvat-Papasseit 

“Inclou la música, inclou el moviment i pot incloure des de les fórmules matemàtiques perquè per fer malabars és en el fons una seqüència numèrica i de moviment i de ritme. Per mi una cosa que aporta molt el circ és una autoestima.” 

La participació en aquest projecte és avaluable. Això vol dir que els quinze alumnes que en formen part tenen millor o pitjor nota en educació física, depenent de la seva implicació. A alguns conèixer el circ per dins els ha sorprès. 

 

ROSE MARTÍNEZ, alumna de 3r d’ESO de l’Institut Salvat-Papasseit 

“Em va sorprendre molt les coses que la gent feia, la força que tenien, perquè des fora no es veia, la força que es necessita.” 

 

ÓSCAR CERETO, alumne 3r ESO Institut Salvat Papasseit 

“Lo que más me gusta es acrobacia, llevo desde pequeño haciéndolo me gusta mucho y ahora que tengo la oportunidad de hacerla, pues la haré.” 

Els avenços que fan es podran veure a finals de maig, ja que estan preparant un espectacle obert a tothom a La Central del Circ.

 

 

La notícia y el vídeo els trobareu aquí:

 

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/04/05/alumnes-linstitut-salvat-papasseit-circ-la-central-del-circ/

 

D'altra banda, ja ha sortit la segona càpsula de la presentació de (COM)MOURE'S, en la qual se'ns informa de com són els processos creatius i l'experiència dels alumnes sobre la primera setmana de residència a La Central del Circ.

 

sáb

02

abr

2016

La Central del Circ presenta COMMOURE'S

 

 

La Central del Circ presenta (COM)MOURE’S –circ en música i moviment–, un projecte de circ social amb adolescents del barri de la Barceloneta.

 

15 alumnes d’entre 12 i 14 anys del nostre Centre descobreixen diferents disciplines de circ i els seus processos creatius.

 

En aquesta càpsula, els coordinadors del projecte ens expliquen el quèquicom de (COM)MOURE'S.

 

El 20 de maig a La Central del Circ es farà una presentació final de l’espectacle treballat durant els 4 mesos de projecte.

mié

09

mar

2016

El nostre Centre se suma als actes del Dia Internacional de les Dones

Transcrivim textualment la notícia tal com ha sortit al portal de BTV:

 

 

 

Els estudiants d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit han homenatjat aquest dimarts vuit dones que en la història han destacat tant per la seva tasca professional com per la seva lluita per la igualtat de sexes. El resultat són unes pintures que han col·locat just davant del Mercat de la Barceloneta.

 

La Barceloneta ha viscut el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes organitzats per entitats i veïns del barri, tots coordinats per la Taula per a l’Equitat de Gènere. Un dels més visuals l’han protagonitzat els estudiants d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit, que juntament amb estudiants de l’Escola Sant Joan Baptista, han homenatjat dones molt especials. Mercè Rodoreda, Benazir Bhutto, Marie Curie, Carmen Amaya, Martina Castells, Maria Montessori, Mari Sampere i Clara Campoamor han estat retratades a través de grafits. És una manera, segons assegura Amanda Soto, professora de l’Institut Joan Salvat Papasseit, perquè “aprenguin amb un llenguatge que ells coneixen, com és el grafit, qui eren aquestes dones i quina importància van tenir en una època en què tot era molt més complicat que ara per a les dones”.

 

Podeu veure la notícia i el vídeo de BTV i la seva transcripció fent clic a la imatge.

D'altra banda, vam sortir a les notícies del BTV, tal com es pot veure a partir del minut 4:50 del vídeo següent:

 

http://www.btv.cat/alacarta/informatius/44083

 

També es pot veure el reportatge al següent vídeo. Hi sortim fins al minut 2:18:

 

jue

03

mar

2016

La Barceloneta homenatja les dones

jue

03

mar

2016

Comença l'espectacle!

Per segon any, i després de l'èxit de l'espectacle de la Circoneta, ens embranquem en una nova aventura circense de la mà dels professionals de La Central del Circ i subvencionats per l'Obra Social de la Caixa. Seran sis mesos intensos de preparació i de creació del nou espectacle (COM)MOURE'S: circ, música i moviment. I aquest video és només una petita mostra de l'interés per seguir-nos!!!

 

 

Es tracta d'un reportatge que van fer als de l'APDICUM de Circ per al programa Vespre a La 2 el dia 25 de febrer.

Feu clic a la imatge per veure'l. Cal anar al minut 0:49:19.

 

vie

26

feb

2016

El nostre Centre expandeix horitzons

.
.
.
.
.
.
.
El nostre institut surt a l'apartat de notícies a la revista digital/web que publica "Escoles + sostenibles" de l'Ajuntament de Barcelona. 

 

 

Fent clic a la imatge obtindreu tota la informació.

 

 

Us recordem també el link a la web del projecte Europeu en el qual participa el Centre:

www.4sustainable.eu

 

Us anunciem també que la següent mobilitat es realitzarà del 10 al 16 d'abril i marxaran a Patras (Grècia) dos professors amb un grup de sis estudiants de 4t d'ESO i 1r de batxillerat.  

mar

22

dic

2015

Ball de profes per a acomiadar la tardor

Aquest any, una part del professorat (i també personal PAS) per primer cop a la història del nostre Centre ha volgut acomiadar el primer trimestre i felicitar-vos les festes amb un ball de Nadal.

 

mié

16

dic

2015

Sortida al rodatge d'un concurs televisiu

 

 

 

 

 

 

L’alumnat de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat ha anat de sortida el dia 15 de desembre al rodatge del programa de Antena 3 Boom!, l’adaptació espanyola d’un concurs israelià. El programa, presentat per Juanra Bonet s’emetrà els dies 22 i 23 de desembre del 2015 a les 20:00 hores. Un cop emès, podreu veure aquí la galeria fotogràfica i l'enllaç amb el vídeo.

 

Programa dia 22.

Programa dia 23.

0 comentarios

mié

16

dic

2015

Visita al Centre de Miki Esparbé i Bernat Saumell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En han visitat els actors Miki Esparbé i Bernat Saumell, de la pel·lícula Barcelona nit d'estiu, una activitat que s'ha fet dintre de l'Apdicum "Filmclub".

mié

16

dic

2015

Aula Animada

AULA ANIMADA és un projecte educatiu de l'Associació cultural La Quinta Pata, que ens convida a explorar les històries que s'amaguen a l'interior de la classe de forma divertida i lliure. Un projecte audiovisual d'animació que ens ajuda a reflexionar sobre les temàtiques conflictives, sobre el paper que juguem dins de l'institut i resoldre mitjançant la ficció allò que no es pot posar o que ens costa expressar en paraules.

 

vie

11

dic

2015

Sorteig doble de Nadal

Aquest any celebrem dos sortejos, amb els quals decaptarem diners per al viatge a París de final de curs de 4rt d'ESO.

 • El primer és una panera preparada per l'AMPA. El número guanyador haurà de coincidir amb les darreres xifres del número premiat en el sorteig de l'ONCE el dia 16 de desembre. 
 • El segons consisteix en dos txecs-regals, un de 60€ per gastar al FNAC i un altre de 40€ per gastar al Bershka. El sorteig es farà al nostre centre el dia 22 de desembre.


El números de tots sortejos tenen un preu d'1 euro.


Afanyeu-vos si voleu aconseguir el premi!


jue

10

dic

2015

Campanya «1 origami, 1 euro»

Aquest any ens hem adherit a la campanya «1 origami, 1 euro»: recollint l'esperit d'una antiga llegenda japonesa -Senbazuru-, la Fundació Mútua General de Catalunya donarà 1 € per cada origami recollit a la Marató de TV3 d'enguany (dedicada a la obesitat i la diabetis).

Nosaltres, com a Institut, a través del Punt JIP (servei del qual disposem tots els dilluns), des de les tutories a primer cicle o des de les iniciatives personals en estones lliures, hem realitzat 285!!! i, per tant, donat a la Marató d'aquest any 285 €.

Moltes gràcies a tots i totes els/les que heu participat. 

 

 

jue

10

dic

2015

Participem en el Projecte "Rossinyol"

El projecte Rossinyol és un projecte de mentoria en el lleure entre alumnat de secundària i estudiants universitaris. Vol afavorir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats pels nois i noies que hi participen, així com l’intercanvi i el foment de la multiculturalitat, la descoberta i la responsabilitat a l’estudiantat universitari.

Està coordinat per la fundació privada Servei Solidari amb el suport de l’àrea de projectes Interculturals de l’Ajuntament de Barcelona.


El passat 10 de novembre va tenir lloc la Festa d'inici del projecte Rossinyol a Ciutat Vella amb la presentació de tots els participants.

La presentació de Parelles Rossinyol és la primera trobada que es fa de l'alumnat de secundària amb els corresponents mentors i mentores, estudiants universitaris voluntaris.

Aquesta trobada és molt especial perquè encara no s'han vist mai. És a partir d'aquest moment que les Parelles Rossinyol es coneixen i passaran tot un any relacionant-se una tarda a la setmana després de classe fent activitats variades sobre el territori.


Enguany, els participants són alumnes de secundària dels instituts de Ciutat Vella: Miquel Tarradell, Joan Salvat-Papasseit i Milà i Fontanals.

Les famílies, el professorat implicat i els coordinadors del projecte són presents en aquesta emocionant trobada.


Ara comença una nova etapa per aquest alumnat. L'acompanyament personalitzat d'una persona universitària voluntària, formada, generosa i propera en edat els acompanyarà en diferents aspectes afectius, de la llengua, d'autoestima, de ser escoltat, de proximitat a la universitat, de les emocions... durant tot un any escolar amb el seguiment de l’equip de Servei Solidari.


Font: http://lameva.barcelona.cat/ciutatvella/ca/projecte-rossinyol-1vie

04

dic

2015

Taller "Combat el racisme"El projecte RACISMES, realitzat per l'associació P11 Cultura en acció (de SOS RAcisme) consisteix en la realització de sessions i dinàmiques de teatre fòrum en què, a partir de la representació d'unes escenes teatrals, s'estableix un debat amb els alumnes sobre la problemàtica del racisme. 


P11 Cultura en acció consta d'una dramaturga-directora-dinamitzadora i tres actors, que representen a l'aula o al teatre les escenes a partir de les quals sorgeix el debat i l'activitat posteriors.


Aquesta activitat ha estat adreçada als alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO.

jue

26

nov

2015

Agricultura ecològica 100%

L'equip de l'APDICUM "Hort i Jardineria" ens fa arribar imatges de la primera collita d'aquest curs 15-16 i de la creació i baptisme del vigilant de l'hort: el Manolo. Oi que fan goig les bledes? Sort d'aquells que les han tastades.


lun

23

nov

2015

Visita al CaixaForumL’alumnat de 1r d'ESO va anar de sortida a CaixaForum. Hi va fer dues activitats: 

 • Visitar una mastaba, que és una tomba dels alts funcionaris de l'Imperi Antic i on es reflexa la importància del món animal a l'antic Egipte. Van poder comprovar que la fauna era molt rica i variada: aquàtica de desert, animals domèstics i domesticats, temuts i respectats... Tots van conviure i van formar part de la vida dels antics egipcis. La seva vida depenia dels animals, tant com a mitjà de subsistència com per la devoció que sentien per alguns d'ells i pel perill que suposaven algunes espècies. 
 • Una visita dinamitzada de El regne animal a l'antic Egipte. Animals i faraons. L'exposició mostra la funció i la importància de la figura animal a la civilització faraònica. Formada per més de quatre-centes peces, procedents del Museu del Louvrereconstrueix la relació que es va establir entre els homes i els animals en la vida quotidiana, en l'agricultura, la guerra, les creences religioses i els rituals funeraris.

lun

06

jul

2015

Agendes solidàries

El nostre Centre ha encarregat la compra d’agendes escolars ADDITIO, que destina una part dels ingressos obtinguts al projecte solidari de Beques Menjador d’EDUCO. Amb les aportacions fetes molts nens poden tornar al menjador de les seves escoles i fer amb els seus companys un àpat complet al dia. El curs passat han estat més de 1.500.

 

Aquí podeu veure informació ampliada del projecte així com el diploma de participació del nostre Centre.

lun

22

jun

2015

El tancament d'una etapa

La professora Margarida Piera ens dirigeix aquestes emotives paraules de comiat:Durant aquests últims anys he anat fotografiant el Centre, en moments diferents, seguint el ritme de les estacions, sorpresa sempre pels impactes de la llum i per l'atmosfera canviant, i m'he anat adonant de la singularitat, de la plasticitat i de la metafísica d'aquest entorn.


A l'Institut Joan Salvat-Papasseit hi he treballat durant trenta anys. Aquests espais són dipòsits de moltes paraules i emocions, que ara sé que s'han convertit en vincles.


A tots els alumnes, a tots els professors, a tot el personal no docent i a tota la comunitat educativa, a tots vosaltres, amb qui he compartit la professió durant tants anys, us faig arribar aquestes postals de comiat, amb tot el meu afecte i la meva gratitud.
Margarida Piera Vinent

Professora de Llengua catalana i Literatura

Institut Joan Salvat-Papasseit

Juny de 2015mar

16

jun

2015

Visita al Laberint d'Horta

 

Els alumnes de 1er d'ESO van visitar el divendres 12 de juny el Parc del Laberint d'Horta i van fer diferents activitats relacionades amb la història del parc i de la mitologia. Aquesta sortida era l'activitat final del crèdit de síntesi i ha estat posible gràcies al programa educatiu «Com funciona Barcelona», de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

mar

16

jun

2015

Colònies a la Conreria

 

El alumnes de 1er d'ESO han gaudit d'uns dies de colònies a la Conreria dintre del projecte Joves Solidaris de la fundació Pere Tarrés. Els nostres alumnes han compartit aquesta experiència amb altres companys d'altres instituts i escoles que van també participar en el projecte. Tota una oportunitat que esperem repetir l'any vinent.mié

27

may

2015

Excursió al sud de França

El dilluns 25 de maig vam viatjar al sud de França (el Rosselló) amb els alumnes de francès de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.

Al matí vam estar al poble d'Elna (Elne en francès) fent un joc per descobrir el poble (molt bonic!) i practicar el francès. Després vam passar a veure la Maternitat d'Elna, sobre la qual hem parlat molt a classe, i per acabar vam dinar i vam passar unes hores a Cotlliure (Collioure en francès). Vam passejar per aquest poble tan bonic i vam estar una estona a la platja, i la majoria dels nostres valents alumnes es van banyar al mar!

Tot i que se'ns va fer curt, va ser una sortida molt agradable, un petit tast de França. Tots van disfrutar, van practicar una mica de francès i es van portar molt bé!

 

Una activitat que se'ls va proposar va ser la de dividir-se en grups i fer-se fotos davant d'alguns edificis, botigues i mobiliari urbà, o amb persones amb qui parlaven per practicar el francès...

Aquestes són algunes de les fotografies:

 


Més fotos:dom

24

may

2015

Festa final de Projecte Rossinyol BCNEl passat divendres 22 de maig es va fer la festa final del PROJECTE ROSSINYOL BCN, promogut per SERVEI SOLIDARI. Aquest curs hi han participat dos alumnes de 1r d'ESO: en Josef Khodr i la Rupinder Kaur. 


La festa es va celebrar a l'Institut Joan Coromines, i va ser tot un èxit: jocs, música gospel i berenar per acomiadar aquest projecte de mentoria amb alumnes universitaris. Gràcies a tots!!

 

Per conèixer amb més detall les activitat que es fan dins d'aquest projecte, podeu consultar la seva web.

http://www.serveisolidari.org/que-fem/rossinyol-bcn


mié

20

may

2015

Game Over. No te la juguis

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest dimecres 20 de maig hem rebut la visita d'en BERNAT SANS. Ens ha visitat gràcies a l'INSTITUT GUTTMAN, que promou activitats de sensibilització a escoles i instituts amb la finalitat que els joves desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.


Ens ha fet una xerrada al Centre Cívic sobre la prevenció dels accidents que provoquen lesions medul·lars o traumatismes cranioencefàlics. Ens ha parlat de la seva experiència després de tenir un accident ara fa vuit anys quan estava escalant; a conseqüència d'això, ara té una tetraplegia. Ens ha explicat tot el seu procés de rehabilitació i com ha aconseguit estudiar un CFGM de Tècnic d'Integració Social. «Podeu aconseguir tot allò que us proposeu, cal constància!!». També ens ha insistit en què cal fer per prevenir accidents d'aquest tipus tot presentant un vídeo amb quatre testimonis.
Gràcies, Bernat! Ha estat tot un plaer compartir aquesta estona amb tu!!

A la xerrada han assistit els alumnes de 4t ESO , 1r de Batxillerat i uns quants de 1r i 2n d'ESO de l'APDICUM «Com ho fas?». Si voleu llegir una entrevista que li han fet, podeu trobarla aquí:


mar

19

may

2015

Que no pari l'espectacle

En el marc de les Festes de la primavera del nostre barri, el dissabte 16 de maig un grup de cinc alumnes (Khurram Ali, Stefano Rivademar, Samir Benaisaten, Roser Martínez  i Sergi Larrosa) que van participar en l'espectacle CIRCONETA* i són imparables van fer una petita exhibició de perxa xinesa, acrobàcia i trapezi. Tota la plaça de la Repla va poder veure una mostra de la feina feta! Gràcies de nou!!, especialment al Jorge Albuerne, director artístic de l'espectacle.*Vegeu aquestos enllaços:

- Estrena de l'espectacle

- Informació al mitjans del comunicació sobre els assajos

- Publicació del vídeo oficial

- Cartell promocional


sáb

16

may

2015

Trasllat de l'exposició

El passat divendres 15 de maig a les 17h de la tarda es va fer l'acte inaugural de l'exposició «La mort venia del cel» a la Casa de la Barceloneta 1761. Aquest equipament promou el coneixement de la història del barri entre els veïnatge. Ens va rebre el president de l'entitat. L'Oriol, president i exalumne del nostre centre, ens va agrair la feina feta i està molt content de poder tenir durant un mes al seu local l'exposició que s'ha pogut visitar al nostre centre durant nou dies (vegeu http://www.institutsalvatpapasseit.net/2015/05/07/inaugurada-l-exposició-la-mort-venia-del-cel/). Van venir uns quants dels alumnes participants i van fer un bon discurs donant les gràcies a tothom que els ha ajudat.
També ens va acompanyar l'Ismael, del Museu Marítim, i la Júlia Quintela, tècnica d'educació del Districte. Gràcies a tots per venir!!!


Vegeu l'entrevista que l'han fet a l'Eulàlia Esclapés, la psicopedagoga del centre, amb motiu d'aquesta exposició:

vie

15

may

2015

Guanyadors del 1r premi de Consumòpolis

Els alumnes de 3er d'ESO que van fer l'Apdicum "Consumòpolis" al segón trimestre han guanyat el 1er premi del 10è concurs Consumòpolis que organitza el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat juntament amb l'Agència Catalana del Consum. 

Aquest concurs té com a objectiu fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i l’alumnat, en activitats relacionades amb l’educació del consum, amb l’objecte de donar a conèixer als escolars la importància que té dur a terme els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. 

El 1er premi de la categòria de 2on cicle de l'ESO ha estat dotat amb 1000 €,  que destinarem íntegrament al viatge de fi de curs de l'any vinent. Com a guanyadors de Catalunya, el nostre projecte concursarà a la final estatal, on podem arribar a guanyar 6 ordinadors portàtils/tablets i 2000 € més.

El nostre projecte va ser un estudi comparatiu dels hàbits de consum entre els anys 80 i un futur proper (any 2020). Per poder realitzar aquesta comparació vam utilitzar la tècnica del "wordcloud" (núvol de paraules), que permet jerarquitzar visualment les paraules en funció de la seva importància assignada. El resultat ha estat un pòster i una memòria explicativa de tot el procés realitzat.

L'entrega dels premis autonòmics s'ha realitzat el divendres 15 de maig a la seu de l'Agència Catalana del Consum.


Vegeu el vídeo oficial:jue

14

may

2015

Treball APS contra la violència de gènere

L'alumnat de 3r d'ESO ha preparat el següent vídeo on es resumeix la tasca duta a terme dins del marc de l'APS (Aprenentatge Servei), una proposta educativa amb utilitat social que s'està implantant al plans d'estudis de secundària i que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. És una metodologia que encaixa de ple amb els objectius del Pla educatiu d'entorn, i que permet promoure la participació de l'alumnat –com a agent de la comunitat– en la detecció de necessitats i en el compromís per donar-hi resposta.

 

Per a més informació sobre aquesta experiència, podeu consultar aquesta notícia de fa unes setmanes:


http://www.institutsalvatpapasseit.net/2015/04/14/alça-la-veu-tu-tens-la-clau/

mar

12

may

2015

Inaugurat Ateneu de Fabricació al costat de l'Institut

El 6 de maig es va inaugurar un Ateneu de Fabricació a la Fàbrica del Sol, un ecosistema col·laboratiu que té com a objectiu principal alfabetitzar l’entorn en tecnologies digitals i servir d'espai on pensar junts en solucions a problemes comunitaris a partir de la fabricació digital. 

Es van fer unes sessions de presentació on van participar alumnes del nostre centre i del Quatre Cantons. Els alumnes van explicar davant dels visitants la seva experiència en fabricació digital en 3D que van adquirir en un Apdicum que van cursar el segon trimestre.


lun

11

may

2015

Taller Rumiant Rumors

Els alumnes de 3r B han participat en un taller anomenat «Rumiant Rumors amb el Hip Hop», en el qual han pogut reflexionar sobre els rumors que corren en contra dels estrangers, han fet una lletra per a una cançó de rap i han après alguns passos de hip hop. El taller s'emmarcava dins de les activitats de música i ha estat conduït pel Pau Llonch i la Quim.

 

dom

10

may

2015

Convivim Esportivament

El diumenge 10 de maig s'ha celebrat la 3a FESTA de CONVIVIM ESPORTIVAMENT al Poliesportiu de la Mar Bella. Aquesta festa l'organitza el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona, i és una iniciativa que té per objectiu promocionar la pràctica de l'esport entre els/les infants i els/les adolescents de diferents barris de la ciutat com a eina de foment de la inclusió social. 

Alguns dels nostres alumnes van participar en l'especialitat de Criquet i de Hip Hop. Els alumnes jugadors de criquet van arribar a la final, però aquest any no van poder tenir la copa de guanyadors...

Un grup de quatre alumnes de 2n d'ESO va fer una coreografia que han preparat en molts pocs dies!!

A tots els assistents els van regalar una samarreta i una motxil·la!

Aquí podeu veure algunes imatges....

jue

07

may

2015

Inaugurada l'exposició «La mort venia del cel»

Els alumnes participants en l'Apdicum «Fem una exposició» han inaugurat aquesta mostra sobre el bombardejos que va patir la Barceloneta durant la Guerra Civil. En el projecte han col·laborat també el Museu Marítim i la Casa de la Barceloneta 1761, on a partir del dia 15 de maig es trasllada l'exposició, que es podrà veure durant un mes més.

A part de les fotografies i cartells i les seves corresponents explicacions, es pot visionar el vídeo d'una entrevista amb un testimoni de l'època.

 

lun

04

may

2015

Matí de boira espessa a la Barceloneta

Avui dia 4 de maig hem pogut gaudir durant bona part del matí d'un fenòmen que poques vegades es veu a la nostra ciutat: una densa boira que recorda el Londres de les novel·les de Charles Dickens o un dia de cru hivern de la plana del Segrià (encara que amb uns 15 graus més). Això sol passar només quan arriben les primeres calorades de l'any, moment en què un aire molt càlid es troba amb un Mediterrani encara fred. El xoc entre totes dues masses d'aire provoca una condensació espessa que s'alimenta de la fredor del mar i quan toca terra es fon ràpidament. És així que es pot donar el cas que a la Barceloneta hi hagi una boira espessa i 300 metres terra endins ni tan sols s'intueixi el fenomen.

Aquest tipus de boira té poc a veure amb les de les planes de l'interior de Catalunya, les quals es donen a l'hivern, son estàtiques, no s'esvaeixen en tot el dia i són molt fredes (al voltant dels zero graus). A aquestes del litoral se les anomena boires d'advecció i són com les que hi ha a l'estiu a ciutats com San Francisco, on la baixa temperatura del mar es manté durant gairebé tot l'any.

lun

27

abr

2015

Coneixent una impremta per dins

El passat 15 d'abril els alumnes de 2n ESO A van tenir l'ocasió de visitar una impremta centenària del nostre districte de Ciutat Vella, la IMPREMTA BADIA, situada al carrer Pintor Fortuny, ben a prop de les Rambles. Aquesta és una de les empreses més antigues de Barcelona del sector de les arts gràfiques. Va ser fundada l'any de l'Exposició Universal que es va celebrar al parc de la Ciutadella  i que va ser construït l'arc de triomf (1888), a l'època, doncs, dels inicis del Modernisme català. 

Els alumnes van poder veure in situ la realització d'alguns treballs i també conèixer algunes dades de la història de les arts gràfiques.


jue

23

abr

2015

Diada de Sant Jordi 2015

Ja podeu veure el reportatge especial sobre les activitats celebrades al nostre Centre amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Feu clic a la fotografia.

mar

21

abr

2015

Uns minuts de silenci
L'alumnat i el professorat del nostre centre s'ha concentrat al pati de l'escola Galí per formar un llaç negre i guardar uns minuts de silenci com a mostra de condol, de rebuig i de solidaritat amb les víctimes pels lamentables fets ocorreguts a un institut de la nostra ciutat i dels quals tant ressò s'han fet els mitjans de comunicació.

sáb

18

abr

2015

XXI Trobada de Corals d'Educació Secundària

El passat dimarts 14 d'abril els alumnes de l'APDICUM de cant coral més alguns alumnes de primer d'ESO van participar com a cantaires en la XXI Trobada de Corals d'Educació Secundària que va tenir lloc a l'Auditori Axa. Els acompanyaven uns 500 alumnes d'altres instituts i l'orquestra del Conservatori de Badalona i del de Barcelona i de l'Escola Oriol Martorell. 

Van interpretar, entre d'altres, la Cançó dels pirates del musical Mar i celQuan tot s'enlaira de Txarango i l'Himne de la Infància en motiu del 25è aniversari de la convenció dels drets dels infants. 

mar

14

abr

2015

ALÇA LA VEU ! Tu tens la clau.

El dia 10 de març els alumnes de 3r d'ESO de l'institut van organitzar un acte d'homenatge a les dones víctimes de la violència de gènere. Aquesta va ser l'activitat amb què va culminar el projecte de Servei i Aprenentatge que l'alumnat havia endegat dos mesos abans en col·laboració amb la Plataforma contra les Violències de Gènere en el seu programa "Trenquem el silenci".


En aquest acte, a part dels nostres alumnes, van participar les dues escoles de primària (CEIP la Mediterrània i CEIP Galí), les dones del Casal de la Gent Gran la Mediterrània, el Centre Cívic de la Barceloneta i la Fundació Xamfrà.


La notícia també apareix al portal del l'Ajuntament de Barcelona. Podeu veure-la aquí:


http://lameva.barcelona.cat/ciutatvella/ca/alca-la-veu-tu-tens-la-clau-0

dom

12

abr

2015

Viatge a Madrid

Els alumnes de 2n de Batx. han fet una estada de dos dies a la capital del regne com a viatge cultural l'objectiu del qual era principalment visitar diversos museus per veure in situ obres d'art de la matèria d'Història de l'Art. Els museus, concretament, són els següents:

 • Pinacoteca Thyssen-Bornemisza, on han pogut veure, entre d'altres, obres de Dalí, Caravaggio, Picasso, Van Gogh, Kandisky, Friedrich i peces Pop-art.


 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, on s'exposen obres d'art del segle XX i contemporani.
 • Museo del Prado, on criden l'atenció els quadres de Velázquez, El Bosco, Goya, Rubens, Picasso, etc.

Aprofitant l'ocasió, van pasejar pel centre de la ciutat i van poder veure llocs emblemàtics com la Porta d'Alcalà, el Parque del Retiroi el seu Palacio de Cristal, l'edifici de la RAE, la Plaza Mayor (la del famós relaxing cup of coffee), la Gran Vía (on es van creuar amb personatges televisius com el Alberto Chicote, la Belén Esteban y el Mario Vaquerizo), la Puerta del Sol y el km 0, etc.


mié

08

abr

2015

Visitant el Turó de la Rovira i un refugi antiaeri

Els alumnes d'Història del Món Contemporani de 1r de Batx han visitat el Turó de la Rovira i el refugi antiaeri de la plaça del Diamant.

     

El Turó de la Rovira, mirador de la ciutat que ofereix una visió única de Barcelona de 360º, és un espai patrimonial on es conserven les restes d'una bateria antiaèria construïda durant la Guerra Civil per intentar defensar Barcelona dels atacs aeris. Després de la guerra, les estructures de la bateria van ser aprofitades per construir-hi una part del barri de barraques del Carmel, que allotjà un nombre important d'immigrants i que va perdurar fins abans del Jocs Olímpics del 92.El refugi antiaeri de la plaça del Diamant, en ple barri de Gràcia, construït durant la Guerra Civil i descobert l'any 1992, es va construir a uns tretze metres de profunditat, pensada per poder resistir l'impacte de les bombes que van caure sobre Barcelona. Té dues entrades, que enllacen a uns set metres de profunditat amb cinc escales que completen el descens fins on es troben les galeries de mina en forma de laberint, on es refugiaven els veïns de la zona quan hi havia perill de bombardeig. És un dels refugis més ben conservats dels 88 que van existir a Gràcia durant la contesa.


mar

07

abr

2015

El Músic del Mes

El passat 3 de març ens va venir a visitar la cantautora Meritxell Genè dins el programa «Músic del Mes», un projecte pedagògic a través del qual la revista Enderrock i el Consorci fan difusió de músics del nostre país. Els alumnes de 3r B i els d'optativa de Música de 4t van tenir ocasió de preguntar-li moltes coses a aquesta artista que està començant a tenir nom a nivell nacional. 

 D'altra banda, es alumnes de 1r d'ESO i els d'optativa de Música de 2n d'ESO van poder gaudir de la sessió que ens va oferir el cantautor Juanjo Bosk dins d'aquest mateix programa el passat 26 de març.


vie

27

mar

2015

Taller d'arqueologia a la UPF

Els alumnes de 1r A i B d'ESO han anat al Laboratori d'Arqueologia de la UPF.  Allà han fet uns tallers pràctics perquè coneguin les eines i els mètodes que fan servir els arqueòlegs.

Dues setmanes abans hi havien anat els alumnes de 2n d'ESO. La notícia va sortir publicada a la premsa on-line de l'esmentada universitat, i la podeu veure aquí:

 

Notícia sobre el taller arqueològic a la UPF (alumnat de 2n d'ESO de l'INS J.S.Papasseit

jue

26

mar

2015

Visita a la Mostra de Treballs de Recerca de Ciutat Vella

L’alumnat de Batxillerat ha assistit a la Mostra de Treballs de Recerca de Ciutat Vella, organitzada pel Consorci d’Educació, Recerca Jove Barcelona, Ciutat Vella una Escola, l’Ajuntament de Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona.

 

La Mostra vol donar a conèixer els treballs de recerca de 2n de batxillerat més reeixits, com un exemple de la tasca que estan fent els centres educatius, i per reconèixer l'esforç realitzat per l’alumnat i el professorat que el tutoritza.

 

Durant el mesos de febrer a abril es celebren les mostres i fòrums que organitzen els centres de recursos pedagògics (CRP) dels 10 districtes de Barcelona. Els centres participants en la sessió matinal de la Mostra de Ciutat Vella, que s’ha celebrat al Museu Marítim, han estat els INS Verdaguer, el Miquel Tarradell, l’ETP Xavier i el nostre.

 

Aquesta primera fase de la Mostra ha constat de dues parts.

 

·         A la primera, uns alumnes han exposat a diverses taules els seus treballs:

 

- El daltonisme: estudi de la freqüència gènica (Yasmina Assantuh Azzouz)

- Sobre el problema metafísico del mal (Alejandra Mileny Baca)

- Los pies de loto (Chenjing Hong)

- Bicing (Adil Razzaq)

- El moneder digital (Biswajit Deb)

- Desarrollo e implementación de un videojuego para móvil (Jessie Lee Delgadillo).

 

·         A la segona uns altres alumnes han fet l’exposició oral dels seus estudis. En aquesta ocasió ha participat una alumna del nostre centre, que ha intervingut en darrer lloc:

 

- L’Institut Escola de la Generalitat (Sònia Cussó Canales)

- Geometria sintètica: matemàtiques sense números (Ramon Caireta Planes)

- L’Heterocephalus glaber ens ajuda en la lluita contra el càncer (Zoé Meini)

- Una aproximació a la infertilitat masculina: els estils de vida i la qualitat seminal (Judit Reyes Vilasaló)

- Creació d’una revista: Pecats Capitals, de Joves a Joves (Marc Reyes Jaime)

- La comunitat panjabi a Barcelona (Nabeela Kausar Rana) [en anglès]

- ¿La unión hace la fuerza? Estudio del efecto sinérgico de la amoxicilina, la azitromicina y la clindamicina en poblaciones de Escherichia coli, Bacillus cereus y Staphilococcus epidermidis (Homaima El Edrisi).

 

 

En finalitzar l’acte, s’ha lliurat un diploma als participants.

 

 

Ara el jurat escollirà tres treballs que es presentaran a la Mostra de Recerca Jove de Barcelona el dissabte 13 juny de 2015.

 

mié

25

mar

2015

Visita a la Facultat de Nàutica

Els alumnes de 4t-A i de 1r de batxillerat científic han visitat el la Facultat de Nàutica, un dels equipaments universitaris del nostre barri, al Pla del Palau. A la sala de juntes els ha rebut el degà de la Facultat i han escoltat una interessant xerrada sobre navegació a càrrec del Manuel Rodríguez Castillo, professor del grau d'Enginyeria Marina. Després han anat a les altres instal·lacions de la Facultat, al carrer de l'Escar, on es troben els simuladors de motors i de navegació que utilitzen els alumnes de la Facultat per a les seves pràctiques.

vie

20

mar

2015

Eclipsi a la platja

Els alumnes de 1er de l'ESO del nostre institut han participat a l'activitat d'observació de l'eclipsi solar que ha estat organitzada pel CRP i l'agrupació astronòmica ASTER. Una observació des de la platja del Somorrostro que ha tingut molta repercussió mediàtica i gràcies a la qual els nostres alumnes han gaudit d'un fenomen astronòmic espectacular. 


I hem tornat a sortir a la televisió, aquest cop als informatius de TVE:

mié

18

mar

2015

Καλώς ήρθατε στην Βαρκελώνη

ELS ALUMNES DE L’INSTITUT KAREAS D'ATENES ENS VISITEN (PROJECTE E-TWINNING)

 

El passat 12 de març ens van visitar un grup d’alumnes de l’Institut Kareas, d’Atenes amb els quals els alumnes de 3r d’ESO A han estat col·laborant en un projecte comú. Quan van arribar els vam rebre a la sala d’actes, on ens van fer entrega de diversos regals, entre ells el pòster que es mostra a la fotografia. A continuació els vam fer un tour per l’institut, tot mostrant-los les diverses aules, tallers, laboratoris i l’hort. Després vam esmorzar xocolata amb melindros tots plegats.

 

Un cop vam agafar forces, vam tornar a la sala d’actes i vam exposar els treballs del projecte en què hem estat treballant els últims mesos, anomenat «La història de la meva ciutat: els monuments expliquen les històries de la meva gent». Els alumnes de l’Institut Kareas ens van parlar d'alguns dels monuments més representatius de la història de la seva ciutat, com ara el Teatre de Dionís o l’Acadèmia de Plató. Tot seguit, els alumnes del Papasseit van fer el mateix amb alguns dels monuments de Barcelona que han patit més modificacions al llarg de la història: la Catedral, el Castell de Montjuïc, etc.

 

En acabar les exposicions, vam sortir a fer una volta pels voltants per ensenyar-los alguns dels llocs emblemàtics que tenim a prop de l’institut. Primer vam anar a la veure la platja de la Barceloneta. Després vam portar-los pel Passeig Marítim i els vam ensenyar l’Hospital del Mar, el Parc d’Investigació Biomèdica de Barcelona, el peix de Frank Gehry i les torres Mapfre. Després d’un passeig molt animat en què els alumnes de les dues escoles van parlar, cantar i intercanviar dades per poder seguir en contacte, vam arribar al Parc de la Ciutadella. Allà van tenir una estona de lleure per fer fotos i seguir parlant amb els nous amics. Finalment, vam acompanyar-los fins a l’Arc de Triomf i allà, entre petons i abraçades, vam acomiadar-nos amb un «Fins aviat!».

 

[Hem trobat la web del seu institut aquí: http://blogs.sch.gr/lykkarea/]

 

___________________

 

 

THE KAREAS HIGH SCHOOL STUDENTS VISIT US (E-TWINNING PROJECT)

 

On March 12th a group of students from Kareas High School, Athens, with whom the 3rd ESO A students are collaborating in a common project, visited us. When they got here, we welcomed them and took them to the auditorium, where they gave us several presents, such as the poster you may find posted in this website. After that, we showed them around the school and showed them the classrooms, workshops, laboratories and the vegetable garden. Then we all had hot chocolate and sponge cakes for breakfast.

 

Once we were recharged, we came back to the auditorium and presented the project we have been working on for the last few months, called The history of my town: the monuments tell the story of my people. The students of Kareas High School told us about some of the most representative monuments of their city, such as the Dionysus Theatre or Plato’s Academy. After that, the students of Joan Salvat Papasseit did the same with some of the monuments of Barcelona that have undergone more changes over time: the Cathedral, Montjuïc Castle, etc.

 

When the presentations were over, we went for a walk to show them some of the landmarks located near our high school. First, we went to the Barceloneta beach. Then, we walked along the seafront and saw the Hospital del Mar, the Barcelona Biomedical Research Park, the Frank  Gehry Fish and the Mapfre Towers. After a lively walk during which the students chatted, sang and exchanged contact details to keep in touch, we got to the Ciutadella Park. There, they had some free time to take pictures and to keep talking to their new friends. Finally, we walked them to Arc de Triomf, kissed our goodbyes and said "See you soon!".

 

 

mar

17

mar

2015

Càtering de cloenda del Taller de Cuina

Els alumnes de 2n B d'ESO han convidat als familiars i als professors, a la biblioteca del centre, a una degustació per celebrar la cloenda del taller de cuina que han fet tots els dimarts d'aquest segon trimestre a l'entitat IMPULSEM, que en té la seu al Raval. El menú, que han preparat durant tot el matí, oferia receptes de gairebé tots els continents:

 

- Tastet d'hummus (Àfrica)

- Pollastre al curry (Àsia)

- Brownie (Amèrica)

- Tàrtar de gambes (Europa)

- Brotxeta de fruites.

- Sucs de fruita.

 

Aquesta activitat està relacionada amb l'àrea de Llengües, on els alumnes han après molt vocabulari culinari.

El moment més emotiu ha estat quan els alumnes han obsequiat a Cristina, la monitora, amb un barret de xef.

 

vie

13

mar

2015

Desenterrant la història

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO ha visitat La Casa de les Aigües a Moncada i Reixac en el marc del projecte Desenterrant la Història. L'objectiu d'aquest APDICUM és donar a conèixer la feina dels arqueòlegs i la seva vinculació amb la historia de la ciutat. Es treballa a l’aula, al pati, i també es fan visites per la ciutat i altres indrets. 

Podeu veure fotografies de com es treballa al pati aquí.mié

11

mar

2015

Projecte solidari

Els alumnes de 1r ESO han fet uns tallers relacionats amb un Projecte Solidari. Van venir els nens i nenes de 5è i 6è de l’escola Alexandre Galí i els de 6è de l’escola Mediterrània. Tots van gaudir molt de l’experiència!!!!!!

                                (Kaoutar  1r ESO-A)

 

lun

09

mar

2015

The Fonix 2015, concurs d'anglès interescolar

Aquest curs alumnes del nostre centre han participat en el Concurs d'Anglès Interescolar de Catalunya “THE FONIX 2015”, organitzat per International House, la Fundació Catalana de l'Esplai i el Departament d'Ensenyament, en el marc del Pla d'impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.


La primera fase del concurs es va desenvolupar als centres educatius. Els alumnes van fer una prova eliminatòria per cursos de la qual va sortir un guanyador per curs, que passaria a la fase següent. La prova de la fase territorial es va celebrar el 28 de febrer, a les 12 del matí. En la present edició del concurs els alumnes d'ESO van anar a l’INEFC, i els de Batxillerat al Caixafòrum, a Montjuïc. 

Van participar a la primera fase els alumnes següents -amb els primers classificats en primer lloc:

 • Adrià Collado i Wesley Armas, per 2n de Batxillerat;
 • Paula Teves i Gerard Ballesteros, per 1r de Batxillerat;
 • Nicole De Carvalho, per 4rt d'ESO;
 • Sheila Ballesteros, Fiza Hanif,  Ifra Zafar i Iqra Zafar, per 3r d'ESO;
 • Ammar Iftikhar, Taya Pérez, Richard Mahand, Jasmine Tacazón, Ayman Ben Youssef, Jeevan Prem Ghimire, Montse Martín, Ariadna Sanz, Jaume Sallan, Shazaib Iqbal, Alba Expósito i Mohamed Magouh, per 2n d'ESO;
 • Harvey Dylan Mahood, Thiago Barreto, Kaouthar El Amrani, Ikram El Angoud i Margarita Reyna, per 1r d'ESO.

Finalment, es van presentar a la fase territorial Paula Teves, Nicole de Carvalho, Sheila Ballesteros, Ammar Iftikhar i Kaouthar El Amrani, acompanyats dels seus pares.


La prova va durar 50 minuts, i va consistir en unes preguntes, de diferents nivells de dificultat segons el curs d’ESO o Batxillerat, de comprensió escrita, exercicis de llengua i una redacció sobre animals salvatges i els seus hàbitats.


Els nostres alumnes van passar una estona divertida i van sortir força contents. En preguntar-los com els havia anat, en general els van semblar uns exercicis prou assequibles, tenint en compte que s'havien pogut preparar el tema amb antelació. Els va sorprendre el gran nombre de participants i creuen que ha estat una experiència positiva. Els desitgem molta sort.

jue

19

feb

2015

Xerrada a l'ASSIR del CAP Drassanes

Durant aquest mes de febrer els alumnes de 2n cicle d'ESO realitzen una visita a l'ASSIR (Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva). Es tracta d'un equip de professionals del món sanitari que adrecen aquest tallers a joves menors de 25 anys i que proporcionen orientació i assessorament sobre sexualitat, mètodes anticonceptius, malalties de transmissió sexual, etc.

mar

10

feb

2015

Visita al Centre for Genomic Regulation

Els nostres alumnes de 4t d'ESO de la assignatura de Biologia, juntament amb alguns alumnes de 3er d'ESO, han visitat les instal·lacions d'un centre d'investigació punter en la recerca de l'estudi dels gens (Centre for Genomic Regulation in Barcelona). Els estudiants han participat en diversos experiments dintre del projecte FLiACT, que estudia la resposta neuronal de la mosca de la fruita (Drosophila melanogaster). Aquest projecte està coordinat pel Dr. Matthieu Louis i està finançat per la UE. Tota una experiència per als nostres futurs investigadors.

mar

03

feb

2015

L'Apdicum "Punt Verd", en BTV Notícies

 

 


 

Aquest trimestre, alumnes de 2n d'ESO estan participant en els tallers inclosos en el projecte R- Barceloneta, que vol fomentar la cultura de la reutilització i la gestió de residus. Per exemple, amb l'oli de la deixalleria aprenen a fabricar sabó (i de qualitat), i dels ordinadors trencats miren d'aprofitar peces que encara funcionen.

 

La notícia completa la podeu consultar en aquest enllaç.sáb

31

ene

2015

Treballs de recerca 2n de Batxillerat 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com cada any per aquestes dates, s'ha celebrat la primera tanda d'exposicions de treballs de recerca. La novetat d'enguany és que gairebé tots els alumnes (50% nois i 50% noies) han fet la presentació des del Drive, la qual cosa els ha permés treballar amb tranquil·litat des de qualsevol ordinador sense por a perdre les dades per l'oblit, l'avaria o la infecció per virus de la típica memòria USB.

mar

27

ene

2015

Taps solidaris

A molts punts del territori s'organitzen recollides de taps de plàstic. Aquests taps –quan s'ha recollit una quantitat considerable– es porten a empreses que els compren per processar-los i fer nous productes de plàstic. Habitualment els diners que es recullen amb aquestes campanyes es destinen a projectes solidaris. Ara aquest projecte ha arribat al nostre centre i la primera capsa s'ha emplenat en molt poc de temps. 

Han hagut de portar una altra caixa de proporcions gegantines, ja que la primera s'ha quedat petita, gràcies a la solidaritat de tots plegats.

 

 

La infografia següent ens mostra quin tipus de taps cal portar:


vie

23

ene

2015

Dol a l'institut

 

 

 


Tot el personal del Salvat-Papasseit volem donar les nostres condolències a la família de Baastian Bishop, l'encarregat de tasques de manteniment del nostre Centre durant molts anys. Ha desaparegut un gran treballador i una gran persona. D. E. P.

mar

23

dic

2014

Felicitació nadalenca

Els alumnes de 3r-B d'ESO i de 2n de BATX us volen felicitar el Nadal d'aquesta manera:vie

19

dic

2014

Mireu com patinen

Un cop més, els alumnes de l'ESO van desfilant de mica en mica per la pista de gel que s'instal·la per aquestes dates a la plaça Catalunya. Les fotos i el vídeo pertanyen a la sortida corresponent a l'alumnat de 3r.


vie

12

dic

2014

NANOCAM. Un viatge a la diversitat

Aquesta setmana el alumnes del Salvat Papasseit han rebut una visita molt especial i estan gaudint del Planeta Mòbil "NANOCAM. Un viatge a la biodiversitat" financiat per l'obra social de "la Caixa". El nostres alumnes estan descobrint la gran diversitat biològica que existeix al món microscòpic, coneixent els regnes dels éssers vius, les seves característiques, les seves interrelacions i interdependència, la seva importància en els ecosistemes, el seu valor per a l'ésser humà i la bellesa intrínseca de cada ésser viu. Un viatge amb imatges en 360º realitzades amb microscòpic electrònic pel regne dels bacteris, els protistes, continuant amb l'exploració dels regnes dels fongs, els animals i les plantes. 

mar

09

dic

2014

Allau de notícies als mitjans de comunicació

L'espectacle que tant de temps han estat treballant els nostres alumnes es veu que ha cridat l'atenció dels mitjans de comunicació:

(us posem els àudios i els vídeo a sota, per si algun cop despareix l'enllaç)

 

"Adolescents sota la carpa" (El Periódico, 5-12-14)

"Circo y educación, aliados bajo la carpa" (ABC Catalunya, 6-12-14)

"Els malabars com a eina" (La Vanguardia, 9-12-14)

"El circ aporta valors com el treball en equip o la confiança en un mateix" (Cadena Ser, 4-12-14 —àudio—)

"Circoneta, el resultat d'un any d'esforç d'un grups d'adolescents a La Central del Circ" (BTV, 6-12-14 —text i vídeo—)

Benvinguts al circ! Formació sota la carpa (Ara, 7-2-15) [el pdf, aquí:]

Ara_7-2-15.pdf
Documento Adobe Acrobat 643.8 KB

 

Per cert, la funció va ser tot un èxit, amb el recinte ple de gom a gom. Aviat sortirà el DVD. De moment, aquí podeu veure unes fotos que ha fet el Jordi Blas, de La Central del Circ:

 

vie

05

dic

2014

Els assajos de Circoneta, a BTV

Als noticiaris de BTV han sortit els nostres alumnes participant en els assajos de l'espectacle que ha de tenir lloc divendres dia 5 a les 19 h, com podeu veure en aquest vídeo:

 

 

D'altra banda, l'agència de comunicació La Costa té penjat a la seva pàgina web abundant material sobre la preparació de l'espectacle.


mar

18

nov

2014

Xerrada sobre el càncer

Fa uns dies va tenir lloc al nostre institut una activitat divulgativa/xerrada sobre el càncer que van oferir els alumnes de màster de divulgació científica de la UPF. En aquesta activitat van participar els alumnes de biologia de 4t ESO, 1r i 2n de Batxillerat.

lun

17

nov

2014

Circoneta per a tothom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esteu tots convidats al circ. Hi actuaran alumnes nostres. L'entrada és gratuïta però l'aforament és limitat, per tant cal reservar plaça al telèfon que apareix al cartell. No hi falteu!

Més informació al Facebook:

 

https://www.facebook.com/pages/La-Central-del-Circ/110690242311048

vie

14

nov

2014

Troballa arqueològica a la seu de l'INS

Fent neteja de material antic a diversos seminaris, ha aparegut un exemplar del diari grec Τα Νεα (Ta Nea = 'Les Notícies') del dia 5 de novembre de 1997, de fa doncs 17 anys. S'hi pot llegir un reportatge a doble pàgina sobre l'educació a Espanya, de l'acabat d'estrenar pla d'estudis LOGSE, i n'agafen com a mostra el nostre institut, amb entrevistes a diversos alumnes (potser en coneixeu algú) i a la que llavors era directora, la Maria Lluïsa Penelas. A la mateixa portada surt una imatge d'un aula de Batxillerat. Aquí us deixem l'enllaç perquè pugueu descarregar-vos el reportatge original (escanejat amb la fantàstica màquina que tenim a consergeria), i també una traducció que n'ha preparat l'Antonio.

 

Τα Νέα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 1997
Exemplar en grec
1997 TA NEA.pdf
Documento Adobe Acrobat 2.2 MB
Traducció del reportatge
Ta Nea. Traducció.pdf
Documento Adobe Acrobat 569.6 KB
Fax tramès per la periodista que va fer el reportatge
1997 FAX.pdf
Documento Adobe Acrobat 33.0 KB

sáb

01

nov

2014

Sortida al Teatre Victòria: Mar i Cel v. 3.0

 

 

 

 

 

Els alumnes de 1r d'ESO i de 2n de Batxillerat han anat aquest 12 de novembre al Teatre Victòria a veure la representació de l'obra del grup Dagoll Dagom Mar i Cel. En aquesta tercera edició han millorat els efectes especials. La banda sonora, però, continua sent la mateixa de fa 25 anys. Com a anècdota, cal destacar que el paper de'n Joanot el fa el mateix actor de la primera versió.

jue

23

oct

2014

Taller de dansa colombianaEn el nostre món multicultural cada cop hi ha més coses per aprendre. Aquesta vegada ha tocat adquirir habilitats en els ritmes colombians. Els afortunats n'han estat els alumnes de primer d'ESO.


lun

20

oct

2014

Cuina intercultural (FIARTS BCN 2014)

Recentment els alumnes han pogut degustar plats de diferents llocs del món (Mèxic, Colòmbia, Marroc i Veneçuela), en l'elaboració dels quals han participat ells mateixos.

 

mié

15

oct

2014

Mural de graffiti dels alumnes de 4t


 

Els alumnes de 4, en l'optativa de Visual i Plàstica, han elaborat el mural amb grafit que veieu a la imatge.

 

mar

14

oct

2014

Renovació dels ordinadors de l'Aula d'Acollida

 

 

 

 

 

 

 

Aquest curs hem renovat els ordinadors de l'Aula d'Acollida. Els antics Pentium IV amb monitor de tub, que portaven en funcionament 11 anys, han estat substituïts pels aparells que veieu a la imatge.

Ara sí que ja podem dir que el nostre centre és un espai lliure de monitors de tub.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lun

22

sep

2014

Homenatge a Joan Salvat-Papasseit, el poeta del proletariat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Això és el que trobem a partir d'ara a una de les entrades de l'institut. Aquest petit poema és un cal·ligrama del Papasseit. Tot i la seva brevetat i senzillesa aparent, s'hi amaga un missatge molt suggerent. Penseu-hi una mica. La recreació ha estat obra de la professora de Visual i Plàstica (Àstrid) i d'uns alumnes d'APDICUM.

lun

15

sep

2014

Notícies de cursos anteriors

 

 

 

Per a notícies de cursos anteriors, aneu a "Hemeroteca".

 

 

_______________

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

El gràfic de la setmana:

Pronóstico de Tutiempo.net

El temps a la Barceloneta