Literàpolis BCN 2019

Literàpolis BCN és un programa promogut per Barcelona ciutat de la literatura Unesco des de l’Institut de Cultura de Barcelona. El programa utilitza una aplicació mòbil que té una dinàmica de gimcana literària i que està basada en novel·les barcelonines. Té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys.

 

L’aplicació Literapolisbcn, permet als participants localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre desenvolupant un seguit de proves. La plataforma permet crear nous jocs-itineraris sense necessitat de programar. És un gestor de continguts organitzat de tal manera que, si es tenen els continguts treballats, la plataforma crea automàticament l’itinerari i aquest és visible en qualsevol dispositiu mòbil des del moment en el qual es publica. El programa permet experimentar diferents itineraris i crear-ne de nous de forma cooperativa a partir dels llibres triats que situïn la seva acció a la ciutat.

 

L'alumnat de 3r d'ESO de l'INS Joan Salvat-Papasseit està participant enguany en aquest programa i amb la col·laboració del Departament de Llengua castellana i Literatura desenvoluparà un nou joc-itinerari sobre la divertidíssima novel·la El secreto de las fiestas (Anagrama, 2018) de Francisco Casavella.

 

Haikus Salvat-ges

[Haikus Salvajes]

Exposición poética – INS Salvat-Papasseit

abril 2018

 

Según Wikipedia, el Haiku “es un tipo de poesía japonesa que consiste en un poema breve, de diecisiete «moras», formado, por tres versos de cinco, siete y cinco moras respectivamente. [...] Comúnmente se sustituyen las moras por sílabas cuando se compone en otras lenguas.”

 

En las aulas de 4º de ESO han nacido y crecido estas formas literarias durante el largo invierno. El alumnado ha cuidado de ellas hasta este florecimiento primaveral para que hoy podamos disfrutar de esta exposición poética.

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net

El gràfic de la setmana: