Guanyadores de la Mostra de Fotofilosofia 2016

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2016 (UNESCO, novembre) s'ha convocat la X Mostra de Fotofilosofia. L’objectiu és enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts. La Mostra pretén aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

 

Les entitats organitzadores són Adhoc-Filosofia a Secundària-Grup de Didàctica de la Filosofia (SCF), i col·labora CREAIF, CRP Sant Cugat del Vallès, Facultat de filosofia UB, Societat Catalana de Filosofia, Barcelona Pensa.

 

En aquesta convocatòria han participat seixanta-tres centres, amb seixanta-tres blogs de batxillerat del Principat, de la Catalunya nord, de les Illes. Deu blogs de la nova matèria de filosofia d’ESO.

 

Ara Ja tenim el nom de les autores (perquè totes tres són noies...) de les millors fotofilosofies: 

  • Nicole de Carvalho, amb Para ser felices, ¿debemos seguir la razón o el corazón?
  • Alba Panuse, amb Som com volem ser?
  • Saray Pelay, amb Ets tu qui parla o és la societat qui parla per tu? 

Totes tres podran recollir el diploma de participació en l'acte final de la Mostra, que tindrà lloc el proper 16 de novembre a les 17 h a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la UB (C/ Montalegre, Barcelona) i el de participació del centre.

 

Per a més informació, podeu consultar aquests links:

http://filosalvat.blogspot.com.es/

http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/

 

Nou Projecte Educatiu 20/21

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net