Matí de boira espessa a la Barceloneta

Avui dia 4 de maig hem pogut gaudir durant bona part del matí d'un fenòmen que poques vegades es veu a la nostra ciutat: una densa boira que recorda el Londres de les novel·les de Charles Dickens o un dia de cru hivern de la plana del Segrià (encara que amb uns 15 graus més). Això sol passar només quan arriben les primeres calorades de l'any, moment en què un aire molt càlid es troba amb un Mediterrani encara fred. El xoc entre totes dues masses d'aire provoca una condensació espessa que s'alimenta de la fredor del mar i quan toca terra es fon ràpidament. És així que es pot donar el cas que a la Barceloneta hi hagi una boira espessa i 300 metres terra endins ni tan sols s'intueixi el fenomen.

Aquest tipus de boira té poc a veure amb les de les planes de l'interior de Catalunya, les quals es donen a l'hivern, son estàtiques, no s'esvaeixen en tot el dia i són molt fredes (al voltant dels zero graus). A aquestes del litoral se les anomena boires d'advecció i són com les que hi ha a l'estiu a ciutats com San Francisco, on la baixa temperatura del mar es manté durant gairebé tot l'any.

Nou Projecte Educatiu 20/21

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net