Visitant el Turó de la Rovira i un refugi antiaeri

Els alumnes d'Història del Món Contemporani de 1r de Batx han visitat el Turó de la Rovira i el refugi antiaeri de la plaça del Diamant.

     

El Turó de la Rovira, mirador de la ciutat que ofereix una visió única de Barcelona de 360º, és un espai patrimonial on es conserven les restes d'una bateria antiaèria construïda durant la Guerra Civil per intentar defensar Barcelona dels atacs aeris. Després de la guerra, les estructures de la bateria van ser aprofitades per construir-hi una part del barri de barraques del Carmel, que allotjà un nombre important d'immigrants i que va perdurar fins abans del Jocs Olímpics del 92.El refugi antiaeri de la plaça del Diamant, en ple barri de Gràcia, construït durant la Guerra Civil i descobert l'any 1992, es va construir a uns tretze metres de profunditat, pensada per poder resistir l'impacte de les bombes que van caure sobre Barcelona. Té dues entrades, que enllacen a uns set metres de profunditat amb cinc escales que completen el descens fins on es troben les galeries de mina en forma de laberint, on es refugiaven els veïns de la zona quan hi havia perill de bombardeig. És un dels refugis més ben conservats dels 88 que van existir a Gràcia durant la contesa.


Nou Projecte Educatiu 20/21

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net